Ulvene tog pokalen

20 maj 2019 Søren Black
Ulvene tog pokalen

FC Midtjylland vandt for første gang pokalfinalen, da klubben Store Bededag slog Brøndby i Parken i København. Det er femte gang klubben fra heden kæmper om det eftertragtede pokalmesterskab.

Kan man ikke vinde guld i Superligaen, så er der heldigvis pokalturneringen, som også byder på et eftertragtet mesterskab. Nogenlunde sådan må devisen havde været for både FC Midtjylland og Brøndby, der tørnede sammen i et brag af en finale Store Bededag. Begge klubber havde misset chancen for at stryge til tops i Superligaen, så der var meget på spil hos både klubben fra Vestegnen og hos Ulvene i Herning. Efter en nervepirrende straffesparkskonkurrence, blev det FC Midtjylland, der kunne tage den eftertragtede titel med sig på sommerferie. Sejren blev noget af en forløsning for jyderne, der fire gange tidligere har stået i finalen uden at vinde. Brøndby, der var forsvarende pokalmestre, har vundet titlen syv gange tidligere. To af gangene har Brøndby vundet pokalen ved at slå FC Midtjylland i finalen. Pokalturneringen har været afholdt siden 1955, og den afholdes normalt på Kristi Himmelfartsdag

Klubben med flest udlændinge

Klubben FC Midtjylland kom til verden i 1999 som et resultat af en sammenlægning af klubberne fra Herning og Ikast i Midtjylland. Klubben blev danske mestre for første gang i sæsonen 2015, og fulgte op med endnu en gang guldmedaljer i 2018. Og vandt så endelig pokalturneringen i 2019. Men uden for banen i Herning, har klubben også været kendt for, at have mange udlændinge på holdet. Tilbage i 2008 havde klubben på daværende tidspunkt 13 udlændinge i startopstillingen. Midtjydernes tidligere sportschef Jens Ørgaard afviste dengang, at klubben havde købt for mange spillerne i udlandet. Sportschefen mente, at klubbens topresultater ikke kunne nås, hvis der kun blev spillet med danskere på den jyske hede. Siden har Jens Ørgaard forladt klubben, mens ulvene efter hans tid har indkasseret to mesterskaber i Superligaen og altså vundet også vundet pokalturneringen. Alligevel har midtjydernes brug af udenlandske spillere fået nogle til at kalde klubben for FC Afrika.