Øget fokus på niche-sportsgrene i nyere tid

14 august 2019 Anders Lundtang Hansen
Øget fokus på niche-sportsgrene i nyere tid

De danske medier er begyndt at omfavne bredere, når det kommer til at dække flere ting i specielt sportssektionen.

I gamle dage hørt man mest om fodboldspillet for herrer i radio, TV og læste om det i aviserne. Alt andet var noget, man måtte opsøge selv eller finde viden om i medlemsblade, eller hvis der blev udgivet noget ekstraordinært, men det var i hvert fald ikke noget, der nåede ud til den brede, danske masse.

Senere kom der flere sportsgrene til, så man favnede mere bredt, da der blev talt om inklusion, men selvom der i nyere tid er kommet flere medier til, specielt online, så er vi tilbage ved de sædvanlige emner i sport: hvad vil folk læse om, det gengiver vi.

Så øverst på overskrifterne oplever man stadigvæk ting som herrefodbold, slutrunder, OL og andet.

Men hvis man i løbet af de sidste par dage har skuet henover flere større medier i Danmark, så vil man opleve, at de er begyndt dække ikke bare undergrene af sportsgrene, men også hele nicheafdelinger.

Og det er ikke bare med små notitser og kort nævnelse.

I Danmark er rugby ikke en specielt interessant sportsgren og har aldrig høstet den store opmærksomhed, hvorfor medierne har forbigået den.

Hvad så med en niche-ting som kørestolsrugby?

Den slags plejer jo at høre til i feel good-historier, hvor folk får en ekstra chance for at dyrke sport, selvom de måske har været med i en ulykke – men ligefrem at gengive resultaterne, når der ikke er kendte navne med, det er udsædvanligt.

Dog er det, hvad der imidlertid er ved at ske blandt de store danske medier, hvor netop nævnte sportsgren faktisk bliver nævnt med flere artikler på et af de store danske medier.

Man har lov at håbe, at den udvikling fortsætter, så Danmark kan være et forgangsland med at dække det, man normalt ikke hører om.