Manchester City risikerer udelukkelse

20 maj 2019 Søren Black
Manchester City risikerer udelukkelse

Den engelske storklub Manchester City risikerer udelukkelse fra Champions League efter brud på UEFAs finansielle fair play-regler.

Hos Manchester City i England har de nok at glæde sig over for tiden. Klubben har netop sikret sig det engelske mesterskab for andet år i træk. Men knap er champagnen drukket, før tømmermændene indfinder sig. For ifølge amerikanske New York Times har UEFA besluttet sig for at udelukke klubben fra Champions League i et år. Straffen kommer efter, at Manchester City efter sigende skulle have forbrudt sig mod UEFAs finansielle fair play-regler. UEFAs komité for finansiel kontrol har i hvert fald, ifølge New York Times, gransket økonomien i den engelske storklub og skulle have fundet bevis for, at ejeren af Manchester City, mangemilliardæren Sheik Mansour, skulle have en ulovlig tilknytning til storsponsoren Etihad via et investeringsselskab med statslige penge fra de Forenede Arabiske Emirater. Og den slags er ikke tilladt.

Vil trække sagen i langdrag

Om uregelmæssighederne kommer til at koste klubben dyrt, er dog endnu uvist. Manchester City har meldt ud, at de vil gå endda meget langt juridisk for at undgå udelukkelse fra Champions League. Klubben fra Nordengland har nemlig en række ankemuligheder. En af dem er den internationale sportsdomstol, CAS, der sandsynligvis vil trække en afgørelse i sagen i langdrag. Og der står da også meget på spil for den blå Manchester-klub. Champions League er inden for fodboldverdenen den fineste klubturnering i verden, og det vil derfor være noget af en streg i regningen for Manchester City, hvis de får et års karantæne derfra.

Russer interesseret i FC København

Sagen har igen fået gang i debatten om, hvad der sker, når rige udlændinge opkøber store fodboldklubber. Manchester City blev nemlig i 2008 opkøbt for 210 millioner pund af Sheikh Mansour bin Zayed al-Nahyan, der er chef for Abu Dhabi United Group. Herhjemme var der snak om i 2011, at russeren Arkady Abramovich, søn af Chelsea-ejeren Roman Abramovich, ville opkøbe aktiemajoriteten i FC København for knap en halv milliard kr. Den handel blev dog aldrig til noget.