Lord Bendtner vender hjem

05 september 2019 Søren Black
Lord Bendtner vender hjem

Det har skabt jubelscener og massiv presseomtale, at fodboldspilleren Nicklas Bendtner nu vender hjem til Danmark og fremover vil spille i FC Københavns trøje. Den populære angriber har aldrig før spillet i toppen af dansk klubfodbold.

Lige før sommerens transfervindue smækkede i, lod FC København falde en nyhed, der i den grad har taget overskrifter. Fodboldspilleren Nicklas Bendtner skal nu spille for FC København på en halvårlig kontrakt. Dermed stopper angriberen i norske Rosenberg, hvor han har spillet siden 2017. Bendtners skifte til FC København må nok betegnes som en aftale, der gavner begge parter. Hos FC København er Jonas Wind ude med en kårsbåndsskade, mens Dame N’Doye ikke kommer til at spille før engang efter september. Samtidig kan træner Ståle Solbakken se til, at for eksempel FC Midtjylland har oprustet med en spiller som Emiliano Marcondes. Noget nyt blod til klubben på Østerbro, er altså påkrævet. For Nicklas Bendtner er hjemkomsten til dansk klubfodbold en fantastisk chance til at få noget spilletid og samtid få afrundet en flot karriere. Den 31-årige angriber var senest i aktion for Rosenborg 28. april i et 0-3-nederlag til Molde.

Fanshoppen tømt for trøjer

Kritiske ryster vil måske mene, at Nicklas Bendtner er en smule rusten og burde indstille karrieren. Men den opfattelse deles bestemt ikke af FC Københavns fan. Siden udmeldingen om angriberens skifte til klubben har de mange fans nemlig tømt fanshoppen for trøjer påtrykt Bendtners navn og nummer. Og det bliver da også første gang, at Nicklas Bendtner kommer til at spille i toppen af dansk klubfodbold. Den hurtige angriber blev nemlig allerede som 16-årig solgt fra KB til den engelske storklub Arsenal, hvor han langsomt steg i graderne. For at få mere spillererfaring blev Bendtner i årene derefter udlejet til klubberne Birmingham City, Sunderland og Juventus. Herefter blev spilleren solgt til først tyske Wolfsburg i 2014, dernæst den engelske klub Nottingham Forest i 2016, inden han endte i norske Rosenberg i 2017. Det er sidstnævnte klub, der nu har solgt Bendtner til FC København. Dermed kan spilleren afslutte en flot fodboldkarriere i udlandet herhjemme. En karriere der dog også har budt på en række skandaler udenfor banen.