Landsholdsstjerne i fodbold har fundet sammen med en af eget køn

30 maj 2019 Anders Lundtang Hansen
Landsholdsstjerne i fodbold har fundet sammen med en af eget køn

Den danske landsholdsangriber Pernille Harder danner par sammen med en kvinde

Danskeren Pernille Harder, der er blandt de bedste kvindelige fodboldspillere i verden og som har været i front for det danske kvindelandshold ved mange lejligheder og nok med flere at komme, kommer sammen med en kvinde.

Det er nok næppe en stor nyhed anno 2019, at en person finder sammen med en person af eget køn, men med tanke på den form for homofobi, der hersker især i fodboldverden, så er det værd at bemærke.

Man har set, at det er kommet frem i medierne, hvordan der ved alt fra klubfodboldkampe i Danmark til kampe i udlandet bliver råbt mange homofobiske tilråb fra fans ud til spillerne.

Selv spillerne iblandt hersker der ofte stadigvæk en macho-indstilling til, at man ikke er sammen med folk af samme køn, så når spillere træder frem og siger, at de til personer af deres eget køn, så bliver de mødt med alt fra hån til trusler.

Derfor udtaler Pernille Harder da også, at hun ved at stå frem kan være inspirationskilde for andre, der står i samme situation og ikke tør stå frem.

Hun siger da også selv, at det der kommet bag på mange, at hun er til kvinder, men hun er virkelig glad og står ved valget.

I hvert fald kan dette formentlig være med til, at der sker en forandring i spillermiljøet både på banen, udenfor banen og blandt fans.

Ofte bliver der ført modargumenter i retning af, at sådan er kulturen bare, og det er en del af jargonen at tale sådan med spillere, fans og hverandre.

Det er ikke alle instanser lige enige i, og der er ikke mange spillere, der ønsker at få påtalt deres seksualitet.

Fra klubledelses side tager man også skarp afstand fra denne retorik, som man forsøger at komme til livs.