Kategorier
sportnyheder

Kendt dansk skuespillerinde får travhest opkaldt efter sig

En stor ære er overgået en danske skuespillerinde – eller hesten, om man vil – da hun har fået en travhest opkaldt i sit navn.

Der er mange penge i travsport, og det ved folk, der better ude på galopbanen til dagligt, men man skal også have rigeligt med penge at rutte med, når man skal have hingste til at deltage i de løb.

Ofte skal man også gerne være flere mennesker om at spæde til sådan en hest, som man så har anpart på, som man også ser det i det almindelige liv, hvor deles om heste, så de kan dele udgifterne ind til den og betale for den.

Så en god travhest kan selvfølgelig ikke hedde hvad som helst.

Den skal have et ærefulgt navn, der signalerer pondus og vindermentalitet – eller bare være opkaldt efter en kendis, så man med det samme får storslåede associationer, når man hører navnet.

Og dette er just sket for en hest, der er blevet opkaldt efter en af de helt store levende legender i den danske skuespilverden: Ghita Nørby.

Hesten på blot et enkelt år får debut den 24. august, hvor den skal deltage i Dansk Hoppe Derby. Den bliver anpartshest på Charlottenlund Travbane.

Ghita Nørby – skuespilleren – kender du nok fra alt fra de gamle danske lystspil, hvor man specielt så hende sammen med Dirch Passer. Desuden har hun haft en central rolle i TV-serien Matador, men i det seneste er hun nok mest kendt for sit raserianfald under et radio-interview.

Travsporten har også oplevet en ny opblomstring i løbet af de seneste par år, fordi man har ændret reglerne for, hvem der må udbyde monopol på spillet i forbindelse med at vædde på løbene.

Dette har blandt andet medført, at man nu ikke skal dukke fysisk op på banen for at bette, men at man nu kan bette hjemmefra ved en af de mange spiludbydere.