Glæd dine børn med en lækker havetrampolin

08 juli 2021 Astrid Pedersen

Vil du gerne have ungerne til at lege mere udendørs, men gider du ikke at skulle på legepladsen med dem hver eneste dag? Så kan du med fordel indrette en legeplads i familiens egen have. Denne kan for eksempel forsynes med gyngestativ, sandkasse, legetårn og måske en havetrampolin.

Tre gode grunde til at købe en havetrampolin

Hvis du er i tvivl om hvorvidt det er en god idé at berige haven med en trampolin kan du her læse om de bedste grunde.

For det første – og måske vigtigst af alt – vil du med en havetrampolin kunne lokke ungerne ud af deres værelser, væk fra deres skærme, og ud i det gode vejr. En havetrampolin er alletiders incitament til udendørs udfoldelse og leg i stedet for passiv underholdning inden døre.

For det andet vil du kunne understøtte dit barns fysiske og kognitive udvikling når du begaver det med en havetrampolin. Leg på trampolin styrker nemlig ikke blot kroppens muskler. Det eftergivende underlag er også en udfordring for evnen til koordination og balance.

Gennem leg og træning styrkes motorikken og kommunikationen mellem krop og hjerne. Når barnet øver afsæt, landing og være serier skærpes indlærings evnen. Og for det tredje vil timevis af leg og hård træning give trætte, glade og tilfredse børn som sover fantastisk om natten.

Hvilken havetrampolin skal jeg vælge?

Der findes flere forskellige typer havetrampolin at vælge imellem. Den mest populære, som står opstillet i mange villa og parcelhus haver rundt omkring i Danmark, er den fritstående havetrampolin.

Denne model har den store fordel at den kan flyttes og dermed stilles væk når sommeren er forbi. Du kan også vælge en trampolin til nedgravning. Denne kræver lidt mere arbejde, men stjæler til gengæld ikke din udsigt.

Læs mere om havetrampoliner i den online blog på hjemmesiden https://hoppeguiden.dk/