Giv dit barn de bedste muligheder – vælg den rette vuggestue og børnehave

22 oktober 2019 admin

Næst efter beslutningen om at stifte familie – og dermed få børn – er beslutningen om hvilken institution, den lille skal frekventere når han eller hun når en vis alder, ganske betydningsfuld. Dit valg af vuggestue eller børnehave kan have afgørende betydning for dit barns udvikling og succes som menneske gennem resten af livet. Derfor er det vigtigt, at du ser dig godt for – og at du vælger en institution, som giver dit barn de optimale rammer for udfoldelse og trivsel.

Hvordan vælger jeg daginstitution til mit barn?

Når dit nyfødte barn skal skrives op til et pasnings tilbud – hvad end det drejer sig om børnehave eller vuggestue – bør du tage visse praktiske forhold i betragtning. Skal barnet passes i vuggestue fra en forholdsvis tidlig alder, giver det mening at vælge en såkaldt integreret institution. En integreret institution indeholder både børnehave og vuggestue, hvilket betyder, at barnet kan fortsætte direkte fra børnehave til vuggestue, når det er parat dertil. På den måde undgår du at skulle flytte dit barn, når det når børnehave alderen.

Samtidig bør du iagttage samspillet mellem børn og voksne såvel som børnene imellem på den institution, du har i kikkerten. Arbejder pædagoger og pædagog medhjælpere sammen om en fælles målsætning hvad angår trivsel, leg og udvikling? Er der tilstrækkelige muligheder for, at børnene kan udfolde sig, som de har behov for – og bliver de gode og socialiserende egenskaber stimuleret i tilstrækkelig grad?

Find din skovbørnehave i Vejle

Den rette vuggestue eller børnehave er placeret således, at børnene kan få adgang til fri natur. Samtidig vil fysisk leg og udfoldelse være i højsædet frem for passiv underholdning – dette er sundt for børn, og giver dem mulighed for at udvikle såvel motorik som kognitive evner. Du kan for eksempel tjekke Skov- & Idrætsinstitutionen Bøllen, som ligger i Randbøl – læs mere på http://boellen.dk/