Famøs dansk cykelrytter er færdig

14 august 2019 Anders Lundtang Hansen
Famøs dansk cykelrytter er færdig

Du kommer ikke til at se den danske cykelrytter Matti Breschel cykle flere cykelløb. Han er færdig med cykelsporten på den aktive front.

Der er ikke mere i benene hos den 34-årige cykelrytter Matti Breschel, da han nu har valgt at indstille karrieren.

Dog er det umiddelbart ikke at lyst eller mod efter nye eventyr enten på landevejene eller med noget helt andet, som har fået Matti til at placere cyklen i garagen på den professionelle front, hvor cyklen nu nok i fremtiden mere vil komme ud for at motionere og holde en god kondition.

Det er nemlig psoriasisgigt, der har ramt den danske rytter, som kan fik konstateret tidligere på året, hvilket har fået ham til at tage den beslutning, at når den igangværende sæson er afrundet, så hopper han ikke op på pedalerne og tager en sæson mere – og nok heller aldrig igen.

Faktisk helt bestemt kunne danskeren mærke, at da han var nået til årets 4. etape i det italienske cykelløb Giro d’Italia, så måtte han ned fra sadlen og droppe at fortsætte, så Breschel kan godt se, at det desværre kun går i én retning for ham.

Det var nemlig ikke så meget på grund af manglende lyst eller interesse, at han ikke ville gennemføre det italienske løb, og smerterne generede ham ikke sønderligt, men medicinen og følgevirkningerne var ikke sådan at kimse ad, siger han.

Dog havde Matti Breschel håbet, at han kunne have fortsat et stykke tid endnu, da Tour de France som bekendt kommer til at tage sin begyndelse i Danmark i 2012, men sådan kommer det ikke til at gå. Løber bliver kørt uden hans deltagelse.

Matti startede karrieren tilbage i 2005 som professionel, hvor han kørte for CSC og ellers høstet flotte resultater med sig i karrieren, uden han ligefrem har imponeret gigantisk og blev et verdensnavn.