Få læselysten stillet med lydbøger – når tiden er knap

23 april 2019 Astrid Pedersen
Få læselysten stillet med lydbøger - når tiden er knap

Som ivrig amatør atlet optager sporten og den fysiske udfoldelse en stor del af min dagligdag, I mine yngre år, hvor energien altid var i top, var det intet problem for mig at dyrke sport i flere timer efter endt arbejdsdag, komme hjem, tilberede og spise min aftensmad – og så sætte mig med en god bog og læse, indtil jeg skulle i seng.

Nu om stunder er det lidt en anden snak. Jeg har lagt mig familie til, sports udøvelsen er begrænset til højest en time om dagen (som jeg enten tilbringer på fodbold eller tennis banen eller i trænings centeret) – og når jeg kommer hjem, har spist aftensmad og hjulpet de små med deres lektier, er der stort set ingen energi til overs. Sætter jeg mig tilrette med en bog, får jeg højst læst et par sider, inden jeg falder hen. Og dette er sværrt utilfredsstillende for sådan én som mig, der alle dage har været en bogorm.

Find passionen for læsning frem igen med lydbøger

Jeg var temmelig frustreret over dette faktum i lang tid, og følte, at jeg blev stillet i en umulig situation, hvor jeg skulle vælge imellem min sport og min læsning. Det var lige indtil jeg opdagede lydbøger. Som abonnent på politiken blev jeg opmærksom på fænomenet via avisens forlag, Politiken Books, som tilbyder lydbøger til download. Da jeg så, at de havde mange af de titler, som stod på min læseliste (og efterhånden havde stået der i mange år), blev min interesse vakt. Og nu kan jeg faktisk nærmest ikke leve uden mine lydbøger.

Jeg lytter til lydbøger, når jeg er på vej til og fra job i min bil, mens jeg laver mad om aftenen, og lige inden jeg skal sove. Politiken Books lydbøger glimrer ved deres høje kvalitet – og udvalget er ganske bredt. Jeg må anbefale Politiken Books til alle, som oplever, at det kniber med tiden til læsning.