Er det danske herrelandshold i fodbold ubesejret eller ej?

14 august 2019 Anders Lundtang Hansen
Er det danske herrelandshold i fodbold ubesejret eller ej?

Folk taler om, at Danmark i herrefodbold for landshold ikke har tabt en kamp siden 2016. Det er en sandhed modifikationer.

Har du også hørt folk tale om, at landsholdet er så gode, at de faktisk ikke har tabt en kamp siden 2016?

Det er på sin vis korrekt, men du skal ikke sige det til dine fodboldnørdede venner, som det står skrevet overfor i sætningen, hvis du vil blære dig med fodboldviden.

For så skal du lige have et par sandheder mere med på vejen.

Dette handler ikke om, hvorvidt man mener, at det danske herrelandshold spiller godt eller ej, men hvordan man vælger at tolke sådan et begreb som “ubesejret”, og hvad man regner med eller ej.

Angiveligt siger statistikken, at Danmark ikke har tabt en kamp siden oktober 2016, men selv den lidt uerfarne fodboldmedfølger vil så sige: “Jamen, vi vandt da ikke VM i 2018, vel?”

Det er ganske korrekt, fordi som det første siger man, at Danmark ikke har tabt en kamp – i ordinær spilletid.

Ordinær spilletid skal her tolkes som kampens forløb plus tillægstid, som de fleste vil vide er 90 minutter og eventuelt nogle minutter ved hver halvvejs afslutning.

Danmark røg ud i straffesparkskonkurrence mod Kroatien til VM, så nogle fodboldfans tæller ikke den kamp med.

Selv hvis man vælger at godtage, at en slutteligt tabt kamp ikke medregnes, så er det en helt anden kamp, man peger på som beviset til, at Danmark skam bestemt har tabt beviseligt siden efteråret 2016 og frem til nu.

Der gik nemlig stridigheder i den med fagforening og fagforbund for et stykke tid siden, hvor de vante spillere, reservespillere, nøglespillere og landstræner nedlagde arbejdet.

Men DBU ville ikke tabe ansigt, så de samlede spillere fra den hjemlige liga, der skulle repræsentere Danmark til en enkelt kamp, inden der kom styr på problemerne, så kampen blev gennemført, og man undgik at få en straf fra UEFA.

Dette hold blev døbt “vikarholdet”, og de tabte da også deres kamp.

Mange regner ikke den kamp med, da den ikke foregik under den daværende landstræner eller via det hold, vi kender det til dagligt.

Hvad mener du?

Er Danmark ubesejret eller ej?