Den nye sport der vinder frem

02 november 2019 admin

Længe har det være sådan, at sport har været forbundet med det at være aktiv, få røde kinder og få forbrændt en masse energi. Sådan er det til dels stadig, men der er også noget, der har ændret sig markant. Efterhånden er der nemlig begyndt at snige sig en anden disciplin inden for i sportens verden. Og denne er langt fra så aktiv, som det gør sig gældende med for eksempel den populære fodboldkamp, den krævende golfturnering eller den nervepirrende dansekonkurrence. Her er der selvfølgelig tale om det, som der i dag kaldes for e-sport.

 

Der er flere ligheder mellem e-sport og fodbold

E-sport er nemlig en form for sport, der i dag er blevet anerkendt som værende en reel form for sport. Og det betyder, at denne aktivitet nu skal betragtes som værende på lige fod med netop fodbold, golf og dans. Og selvom det for nogle godt kan synes en smule sært, at det at sidde og spille computer flere timer hver dag sidestilles med det at tonse afsted på en fodboldbane, så er der dog alligevel nogle ligheder, som det er umuligt at overse.

 

Der hersker en stor holdånd og en høj grad af spænding

Her er der for eksempel tale om den store holdånd, der hersker. Når man spiller computer, er der nemlig også en høj grad af holdånd, der hersker, og derfor er det vigtigt, at man formår at samarbejde, at tænke hurtigt og at agere strategisk – ligesom det gør sig gældende med en fodboldkamp. Derudover skal man være velovervejet, som det gør sig gældende med en golftuneringen. Og ligesom med en dansekonkurrence vil pulsen komme helt i vejret, når der foregår noget nervepirrende. Det kan få adrenalinen til at pumpe afsted, hvis man er tæt på fjenden, og på den måde kommer kroppen også i spil, når der er tale om e-sport.