Dansk fodboldklub skifter navn

16 september 2019 Søren Black
Dansk fodboldklub skifter navn

Den danske fodboldklub FC København, har nu skiftet navn. Fremover vil klubben på Østerbro kalde sig FC Copenhagen i internationale sammenhænge.

Det danske bogstav ø er som bekendt ikke let for udlændinge at udtale. Derfor har Danmarks hovedstad København også i mange år heddet Copenhagen i internationale sammenhænge. Det tager man nu konsekvensen af i fodboldklubben FC København. Fremover vil klubben nemlig kalde sig FC Copenhagen (FCC) på alle officielle eksterne internationale platforme. Navneændringen er ikke faldet i god jord hos alle klubbens fan. Mange synes simpelthen, at navnet er udansk. Andre spørger ironisk, om klubben nu skal tiltales FCC fremfor FCK. Det afviser kommunikationschef i FC København Jes Mortensen. Han oplyser, at det i virkeligheden handler om noget mediegrafik i forhold til UEFA, og at klubben udenfor landets grænser repræsenterer en by, som på engelsk som sagt er kendt under navnet Copenhagen. I Superligaen herhjemme vil klubben dog stadig blive omtalt om FC København.

Får et internationalt touch

FC København har som en af de få danske klubber de seneste år haft stor succes i europæisk fodbold. Og navneskiftet bliver da også af mange betragtet som et forsøg på at give klubben et internationalt touch. Om klubben så kan leve op til det er så nok mere tvivlsomt. Lige for tiden har hovedstadsklubben i hvert fald sine problemer at kæmpe med. I den hjemmelige superliga tabte FC København nemlig 2-1 til Hobro søndag den 15. september. Det var ellers kampen, hvor nyindkøbte Nicklas Bendtner havde sin debut i klubben. Men selv ikke med spilletid til Bendtner kunne FC København altså stille noget op overfor Hobro IK. I Europæisk fodbold, hvor københavnerklubbens nye navn nu skal vises frem, går det heller ikke helt som planlagt. FC København tabte i en intens straffesparkskonkurrence til den serbiske klub Røde Stjerne i midten af august og missede derfor chancen for at spille med i Champions League. Nu venter i stedet seks europæiske kampe i Europa League, hvor FC Copenhagen i første omgang skal møde Lugano fra Schweiz.