Christian Eriksen i Champions League-finalen

09 maj 2019 Anders Lundtang Hansen
Christian Eriksen i Champions League-finalen

Det så ellers længe ikke ud til at ske, men nu er det ganske vist, at den danske A-landsholds-angriber Christian Eriksen deltager i Champions League Finalen 2019.

Af: Anders Lundtang Hansen

Allerede da det blev semifinale-tid i Champions League i år, stod det klart, at der med største sandsynlighed ville være en dansker at finde i den famøse finale for klubfodbold i Europa.

De to semifinaler, der skulle afvikles i henholdsvis Holland og England, stod nemlig mellem Ajax Amsterdams og Tottenham Spurs.

Ajax har i mange år været lidt af en “dansker-klub”, hvor flere danske spillere har haft deres gang på grønsværen, og denne sæson er da ingen undtagelse. Man kan nemlig på holdet finde midtbanespilleren Lasse Schöne og angriberen Kasper Dolberg.

Men nok mest kendt er Christian Eriksen, der vel uden den største diskussion er en af landets bedste fodboldspillere i en liga med Laudrup og de andre legender, som spiller for Tottenham.

Skiftet ud i sidste kamp
Da den sidste sidste semi-finale skulle stå mellem Ajax og Tottenham, havde de fleste regnet med, at henholdsvis Lasse Schöne og Christian Eriksen ville starte inde for deres respektive hold, som man har set det tidligere.

Selvom Lasse Schöne blev skiftet ud i en tidligere kamp i Champions League, så havde han alligevel en nøglerolle, da holdet smed legendariske Real Madrid ud, hvor danskeren scorede direkte på frispark med et perle af et mål.

I den sidste semifinale kom Kasper Dolberg da også med fra start, som ellers ikke er set så tit, men begge danskere for Ajax blev skiftet ud i løbet af den sidste semifinale, og til sidst var det kun Christian Eriksen, som var den eneste dansker på banen.

Det var da også Christian Eriksens mandskab fra Tottenham, som på nærmest mirakuløsvis endte med at tage den sidste billet til Champions League-finalen, da de endte med at vinde 3-2 efter at have været bagud 0-2.

Det vides endnu ikke, om Christian Eriksen starter inde i finalen, som afvikles den 01. juni.