Belgier vinder første etape af PostNord Danmark Rundt

02 september 2019 Anders Lundtang Hansen
Belgier vinder første etape af PostNord Danmark Rundt

Det blev belgiske Tiesj Benoot, der løb med sejren på den første etape af årets PostNord Danmark Rundt.

Den 21. august var der start på PostNord Danmark Rundt – der tidligere blot hed Post Danmark Rundt – i 2019-udgaven.

Her var det så belgieren Tiesj Benoot, der var den mest strategiske denne dag, som formåede at udnytte detaljerne til sin fordel.

Han var nemlig længe en del af feltet, men mod slutningen af etapen i de smukke omgivelser i Silkeborg, hvor den første etape fandt sted, var der pludselig resignation i feltet, hvorfor Benoot stak af fra feltet.

Mod målstregen kunne han konstatere, at ingen forfølgere var efter ham, så han kunne alene triumferende hjule over målstregen og erklære sig sejrsherre af den første etape i PostNord Danmark Rundt 2019.

Tidligere på etapen havde der ellers været flere udbrud og forsøg på at ræse over målstregen som den første rytter, men belgieren blev ham, som trak det længste strå denne dato.

Fakta om PostNord Danmark Rundt 2019:

– Løbet hed tidligere blot Post Danmark Rundt, men efter fusionen med andre nordlige afdelinger for det danske postselskab, blev navnet ændret.

– I år deltager 20 hold, der sammen skal tilbagelægge en distance på omkring 730 kilometer over fem etaper. Det er i gennemsnit cirka 145 kilometer på hver etape.

– Startbyen er Silkeborg, som var slutmålet for den første etape, mens målbyen efter de samlede fem etaper er Frederiksberg med den famøse opløbsstrækning på Frederiksberg Allé.

– Den sidste etape finder sted den 25. august.

– Danmark er – ikke så overraskende – det land, der er repræsenteret med fleste ryttere i form af 36 cykelryttere. På andenpladsen har vi Belgien med 17 ryttere.

– Ikke blot den samlede vinder af løbet vil blive fundet, men der vil også blandt mere blive udråbt en ungdomsrytter og en vinder af holdkonkurrencen og bakkekonkurrencen.