Barsk sæson venter i Superligaen

17 juli 2019 Søren Black
Barsk sæson venter i Superligaen

Der bliver knald på, når den danske superliga inden længe fløjtes i gang. Her venter et barsk udskillesløb, hvor kun FC København og FC Midtjylland spås som sikre overlevere i en liga, der skal reduceres med 20 procent.

Der bliver kamp om pladserne i Superligaen, når 14 hold skal reduceres til kun 12 hold efter næste sæson er afsluttet. Superligaen skal fra næste sommer igen ned på 12 mandskaber, og det har fået de fleste klubber til at hente forstærkning. Hos FC København har man solgt for 75 millioner kroner ben, men har samtidig hentet nye spillere til klubben for omkring 50 millioner kroner. Det er ikke kommet som det store chok, at klubben har måttet sige farvel til Denis Vavro, men det har så til gengæld givet mulighed for at styrke truppen med blandt andre Sten Grytebust fra OB og Jens Stage fra AGF. Også hos FC Midtjylland har man hentet nye spillere ind til den kommende sæson. Mest opsigtsvækkende er købet af den 24-årige angriber Sory Kaba. Han forlader den franske Ligue 1-klub Dijon i en rekordhandel, der er den dyreste for FC Midtjylland nogensinde.

Trænerskifte og nyt spillesystem

Hos Brøndby er det ikke kun blandt spillerne, der er foretaget en udskiftning. Her er man med en ny træner også klar til et systemskifte inde på banen. Det betyder, at man går fra at spille 4-4-2 til nu at ville spille 4-3-3. Brøndby spås ikke de store chancer for at kunne få hverken guld eller sølv. I stedet tyder meget på, at de skal kæmpe om bronzen, hvor der vil være et meget tæt løb om medaljerne. Mens de store klubber altså har forstærket deres trupper, så har klubber som Hobro, Silkeborg og Lyngby ikke markeret sig synligt med spillerindkøb, her inden en af de mest spændende Superliga sæsoner bliver fløjet i gang. De starter 14, men kun 12 klubber vil stå tilbage, når dommeren slutter den sidste kamp af i Superligaen til næste sommer.