Årets Wimbledon skudt i gang

28 juli 2019 Søren Black
Årets Wimbledon skudt i gang

Den absolut fineste turnering inden for tennissporten er skudt i gang. Hos herrerne er Roger Federer igen blandt årets favoritter, mens vores egen Caroline Wozniacki stadig er med i kampen om at vinde den prestigefyldte turnering.

Siden 1877 har briterne lagt jord til verdens ældste tennisturnering Wimbledon, der foregår i London bydelen af samme navn. Turneringen ses af mange som den mest prestigefyldte inden for tennissporten. Her holder man fast i gamle traditioner, som for eksempel at der fortsat spilles på græs, hvilket var spillets oprindelige underlag. Turneringen er en af tennissportens fire grand slam-turneringer, og der står da også meget på spil for de deltagere, som kæmper om det eftertragtede trofæ.

Ung canadier er blandt favoritterne

På herresiden er 37-årige Roger Federer endnu engang topseedet. Den schweiziske tennisspiler har allerede vundet Wimbledon otte gange, om han gør det endnu en gang, får vi at se i den kommende turnering. Sikkert er det, at der står en yngre generation af spillere klar til at slå Federer af tronen. Blandt favoritterne finder man for eksempel den kun 18-årige canadier, Félix Auger-Aliassime, der i år har taget et pænt skridt op ad ranglisten, hvor han nu er nummer 21.

Rygskade sendte dansker videre

Hos kvinderne er det store navne som Venus Williams og vores egen Caroline Wozniacki, der kæmper om at vinde den klassiske grand slam-turnering. Førstnævnte er dog allerede ude af turneringen, efter hun i første runde helt uventet tabte til den kun 15-årige amerikaner Cori Gauff. Wozniacki overlevede sin åbningskamp, da hendes modstander, spanske Sara Sorribes Tormo, opgav kampen på grund af en rygskade.

Stil og elegance

Når Federer og Wozniacki går på banen til Wimbledon deltager de i en tennisturnering, der tog sin begyndelse dengang Storbritannien var verdens herskere, og tennis var kendt som den hvide mands sport. I starten var stil og elegance da også nøgleordet, og der var for eksempel strenge krav til at bære en hvid påklædning uden reklamer. I dag er brandet Wimbledon forbundet med Rolex og Champagne, og vinderen her kan da også sætte omkring 25 mio. pund ind på bankkontoen.